צריכים עזרה? השאירו פרטיכם בטופס ונחזור אליכם בהקדם
מהו דופמין
דופמין הוא הורמון בעל חשיבות לתפקוד בריא ומיטבי של גוף האדם, המשפיע על תפקודים פיזיים, נפשיים ומנטאליים. שיבושים בייצור ופעולת הדופמין במוח יכולים לגרום לדיכאון, לקשיי ריכוז, ולבעיות מוטוריות. הדופמין נחשב כגורם מרכזי בהתפתחות מחלת פרקינסון.
מחקר שנערך לאחרונה בגלדסטון שבסן פרנסיסקו, ארצות הברית, מסביר את הקשר בין מחסור בדופמין ומחלת פרקינסון, ומקדם את הרפואה צעד חשוב להבנת המחלה ומציאת תרופה.
תפקודו וחשיבותו
דופמין מתפקד בגופנו הן כמוליך עצבי – נוירוטרנסמיטר, והן כהורמון.
הדופמין קשור להתמכרויות והוא משמעותי לוויסות ואיזון של מחזור השינה ושל תחושות רעב ושובע, ולשליטה בתנועות הגפיים והגוף.
הדופמין הנו הורמון הקשור לתחושות של אושר וסיפוק, לריכוז וקשב, ולמערכת העצבים הסימפתטית. הקשר בין מחסור בדופמין ובין מחלת פרקינסון ידוע מזה שנים רבות. אך עם זאת, המנגנון באמצעותו משפיע מחסור בדופמין על גוף האדם עוד לא התגלה.
תוצאות המחקר שנערך בגלדסטון מקרבות את החוקרים צעד נוסף בדרך להבנת המחלה.
דופמין ופרקינסון
עד עתה, לא ידעה הרפואה המערבית להסביר כיצד משפיע מחסור בדופמין על תנועות גופם של החולים. המחקר אותו הזכרנו, מראה קשר ישיר בין מחסור בדופמין ובין שינוי מבני המתחולל בתאי המוח. מחסור בדופמין כך עלה מהמחקר, מוביל לקשיי התנועה אותם חווים החולים. הבנת הקשר בין מחסור בדופמין לבין הסימפטומים של מחלת פרקינסון מקרבת את מדע הרפואה ליצירת תרופות מדויקות ואפקטיביות יותר למחלה. עם זאת, חשוב לזכור כי זו רק תחילתה של הדרך.
תוצאות המחקר
המחקר התמקד בהשפעת מחסור בדופמין על שתי קבוצות תאי מוח מסוג MSN, שהם תאי מוח – נוירונים, הקשורים לתיאום התנועתיות של הגוף. מהמחקר עלה כי מחסור בדופמין משפיע על האיזון בין שתי קבוצות תאים אלו. בנוסף לכך, נמצא כי כאשר מופר האיזון בין שתי קבוצות תאי MSN, מופר האיזון בהתקשרות של תאי מוח מסוג FSN עם תאי MSN.
כאשר רמות הדופמין במוח תקינות, תאי FSN מתקשרים עם שתי הקבוצות השונות של תאי MSN באותה מידה. כאשר קיים מחסור בדופמין, תאי FSN מתקשרים עם קבוצה אחת של תאי MSN במידה רבה יותר, מאשר עם הקבוצה השנייה.
תגלית זו מראה קשר ישיר בין מחסור בהורמון דופמין לבין השינויים בתפקודי מוח, המובילים לפגיעה בתנועתיות אצל החולים.
פרקינסון – אבחון וטיפול
תוצאות המחקר שנערך בגלדסטון הן אכן תגלית חשובה בדרך למציאת תרופה למחלה בעתיד. קיימת סבירות גבוהה שהתובנות הנובעות ממחקר זה, יובילו לפיתוח תרופות למחלה. עם זאת, חשוב להבין שיעבור עוד זמן רב עד לפיתוח התרופה המיוחלת וקבלת האישורים הנדרשים לטיפול בבני אדם.
בינתיים, חשוב להיות קשובים לסימנים המקדימים של מחלת פרקינסון, שכן אבחון מוקדם מאפשר להאט את התפתחות המחלה ולשפר במידה ניכרת את איכות חייהם של החולים.
מחלת פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית – שהסימפטומים שלה הולכים ומחריפים ככל שעובר הזמן. לכן, אבחון וטיפול מוקדם ככל הניתן מקל הן על סבלו של החולה, והן על הסבל של הקרובים אליו.
סימנים מוקדמים למחלה הם רעד באחת הידיים, שינוי במבע הפנים, והפרעה בתנועה. סימן היכר נוסף הנו הטלטול של אחת הידיים בעת הליכה. חשוב מאוד לבדוק ולבצע אבחון מוקדם. לכן אם זיהיתם הופעתם של תסמינים אלו יש לפנות לרופא לאבחון.
אם אתם מחפשים טיפול טבעי בפרקינסון כטיפול משלים ותומך לטיפול הקונבנציונלי בחולי פרקינסון, קליניקת המוח השני היא הכתובת עבורכם.
לפרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור קשר באתר או להתקשר לטלפון 077-8043385 ונשמח לעמוד לרשותכם.
צריכים עזרה? השאירו פרטיכם בטופס ונחזור אליכם בהקדם