צריכים עזרה? השאירו פרטיכם בטופס ונחזור אליכם בהקדם
מהי מוקונה
צמח מטפס חד שנתי שמגיע לגובה 15 מ’. כשהצמח צעיר מאד הוא מכוסה בשערות, שנושרות אח”כ. הפרחים בצבע סגול-לבן. הפירות הם תרמילים באורך כ-10 ס”מ. בתוך כל תרמיל 4-6 זרעים בצבע שחור או חום מבריק.
מוצא הצמח מהודו והוא גדל גם בארצות טרופיות, באפריקה ובאים הקריביים.
הצמח נמצא בשימוש ברפואה ההודית (איורוודה) במשך דורות רבים לטיפול במחלת הפרקינסון.
הצמח מכיל ריכוזים גבוהים של l-dopa ורכיבים אחרים:
L-DOPA בכמות של 40M”G – שהינו חלק מהייצור של דופמין ובכך הצמח יוצר הקלה רבה במחלת הפרקינסון אך ללא תופעות הלוואי הקשות של התרופה הרגילה לפרקינסון.
אלקלואידים (האלקלואידים הנם תרכובות בסיסיות ממקור צמחי המכילות אחד או יותר אטומי חנקן, אשר להן מיוחסות תכונות פרמקולוגיות מובהקות.) כגון: mucunine, mucunadine, mucunadinine, pruriendine, nicotine
נוגדי חימצון; בטא-סיטוסטרול, גלוטתיון, חומצה גאלית
שימושים קליניים של מוקונה:
- מחלת הפרקינסון-
הצמח עוזר למחלת הפרקינסון בשני דרכים
- הl-dopa שבצמח הופכת במוח לדופמין ועוזרת למלא את ההחסר בדופמין במוח,
שימוש רפואי בצמח מוכיח את יכולתו בהאטת התקדמות הסימפטומים של מחלת הפרקינסון, כמו: רעד, נוקשות, ובעיות של שיווי משקל.
הl-dopa שבצמח זוכה לתשומת לב בכל הקשור לטיפול במחלת הפרקינסון במעגלים קונבנציונליים, בעיקר בגלל שיש פחות תופעות לוואי הקשורות לנטילתו מאשר l-dopa הסינטטי.
- נוגד החימצון גלוטתיון: הגלוטתיון משמר את רקמות המוח על ידי מניעת נזק של רדיקלים חופשיים שרמתם עולה כשיש דלקתיות במוח וחשיפה לרעלים סביבתיים, זיהומים וסטרס.
מחסור בגלוטתיון מוכר מדעית כשחקן מרכזי בהרס המוח ואבדן תפקודו קשור במחלות נוירודגנרטיביות רבות, במיוחד מחלת הפרקינסון.
- מערכת המין-הl-dopa הופך לדופאמין ומעכב את הורמון הפרולקטין אשר רמות גבוהות שלו נחשבות לאחראיות לבעיות זיקפה בגברים. האלקלואידים שבזרעי הצמח גורמים לעלייה במספר תאי זרע בחולדות. במחקר נראתה עליה ברמת טסטוסטרון בחולדות.
- מצב רוח- דופמין מעורב בעיקר בוויסות מצב רוח, רמות נמוכות של דופמין קשורות לדיכאון, וחסר מצב רוח. ולכן מוקונה מסייע בהעלת המצב רוח ומניעת דיכאון.
מחקרים
מחקר שנעשה על 60 חולים במחלת פרקינסון שקבלו מיצוי של צמח המוקונה במשך 12 שבועות, התקבלה ירידה משמעותית בתופעות המחלה מהשבוע הראשון ועד סוף השבוע ה-12.
מחקרים רבים נוספים נערכו בדומה ל-500 חולי פרקינסון שחלקם סובלים גם מרעד שאינו מפרקינסון. החולים קיבלו מיצוי של צמח המוקונה במשך 15 שבועות ובמהלכם התגלתה הקלה דרמטית בתופעות המחלה כבר בחודש הראשון.
במחקר שנעשה באיטליה בחולי פרקינסון על טיפול תוך ורידי בגלוטתיון פעמיים ביום למשך שלושים יום, הראה שיפור של 42% במוגבלויות של חולי הפרקינסון.
הניסיון קליני שלנו עם מוקונה בקליניקת “המוח השני לטיפול במחלות נוירולוגיות”.
למטופלי פרקינסון עם נוקשות שרירים הייתה הקלה משמעותית בנוקשות.
מטופלים נוספים הרגישו עלייה במצב הרוח והחיוניות בלקיחה של המוקונה.
מטופלי פרקינסון עם קשיים בהליכה שקיבלו מוקונה הראו שיפור משמעותי בהליכה.
אנו בקליניקת המוח השני עדים למטופלים רבים אשר על פיהם מדווחים על הקלה ושיפור התסמינים בעזרת פורמולת הבית שלנו המורכבת ממספר צמחים שהתגלו קלינית כתומכי טיפול בנוסף לתרופות הקונבנציונאליות.
למשל שילוב של צמח הבקופה והסנטלה ביחד עם המוקונה וצמחים שמכילה l dopa וצמחים נוספים, עשויים לעלות את רמת הדופמין במוח, לשקם רקמות מוחיות , לחזק את הקוגניציה ולשפר את מצב הרוח.
הבקופה בשל עצמה מדווחת על פי מחקרים כמגבירה זרימת דם למוח וביכולתה להרגיע סטרס וביכולתה לתרום לעלייה במתווך העצבי דופמין.
הסנטלה לעומת זאת יכולה לעודד במצבים שונים ריפוי של רקמות פגועות ואף מעודדת את התפקוד הקוגנטיבי .
בנוסף מטופלים שונים אשר חווים תופעה של שינה עם תזוזות רבות וחלומות רבים מדווחים על רגיעה בתופעה בעקבות השימוש .
* השפעת הפורמולה משתנה מאדם לאדם.
* יש להתייעץ עם מטפלי הקליניקה לפני השימוש.
* אין לראות במידע זה כמידע רפואי- יש להיוועץ ברופא המשפחה בכל הקשור לשינויים תרופתיים ולא להסתמך על הכתוב באתר!
חולים המחפשים טיפול טבעי בפרקינסון המעוניינים בשירותי הקליניקה מוזמנים ליצור עימנו קשר באתר או להתקשר 077-8043385 ונשמח לעמוד לרשותכם.
מחקרים ומקורות:
- Parikh et al. Indian Drugs, 1990, 27.
2. Sinha J. Res. Educ. Indian Med. 1992, 11 (1): 15.
3. Amin KMY., Khan MN. Hakim S. et al. Sexual function improving effect of Mucuna pruriens in sexually normal male rats. Fitoterapia, 1996, 67: 53-58.
4. Ahmad S. et al. Conference of Pharmacology and Symposium on Herbal Druds (New Delhi), March 1991, 15, 26.
5. Katzenschlager R. Evans A. Manson A. et al. Mucuna pruriens in Parknson’s disease: a double blind clinical and pharmacological study. J. Neurol. Neurosurg. Psychiatry, 2004, 75: 1672-1677.
6. Manyam BV. J. Altern. Complement Med. 1995, 1(3): 249-255.
צריכים עזרה? השאירו פרטיכם בטופס ונחזור אליכם בהקדם