צריכים עזרה? השאירו פרטיכם בטופס ונחזור אליכם בהקדם
מידע נוסף על מחלת פרקינסון
פרקינסון היא מחלה ניוונית כרונית שהסובלים ממנה חווים פגיעה בתפקוד, ההולכת ומחמירה ככל שהמחלה מתקדמת. במהלך המחלה, כתוצאה מהתנוונות של תאי עצב, נפגעים המוח, חוט השדרה, ומערכת העצבים האוטונומית. המחלה ידועה כמשפיעה על תפקודים מוטוריים, אך היא משפיעה גם על תפקודי חשיבה, על מצב רוחו של החולה, על איכות השינה שלו ועוד. קיימת חשיבות רבה לאבחון מוקדם של המחלה, בכדי להאט את התפתחותה ולהקל על החולה עד כמה שניתן.
פרקינסון תסמינים והגורמים למחלה
מחלת פרקינסון מוגדרת כמחלה אידיופטית , כיוון שלא ברור עדיין מה גורם להתעוררות המחלה, לעומת זאת, הגורמים לתסמיני המחלה ידועים. אצל חולי פרקינסון, תאי המוח המייצרים דופמין נפגעים, מתנוונים ומתים, כתוצאה מכך לא מגיע מספיק דופמין למוח. הדופמין הוא נוירוטרנסמיטר בעל תפקיד משמעותי בתיאום ושליטה על תנועות גסות ועדינות, ולכן חולי פרקינסון חווים ירידה ביכולת התנועה שלהם. מספר גורמים, כמו חשיפה לחומרי הדברה, או תורשה, נחשבים כמעלים את הסיכון לחלות במחלה, אולם עדיין אין מחקרים המוכיחים קשר ישיר של גורמים אלו להופעת המחלה.
תסמיני המחלה
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית, המתפתחת ומחריפה עם הזמן. על פי רוב, תחילתה של המחלה זמן רב לפני שהחולה מאובחן. תסמיני המחלה כוללים:
- רעד של הגפיים
- קשיון שרירים
- קושי והאטה כללית בהנעת הגוף
- שינויים במבע פנים
- שינויים בכתיבה ובדיבור
- עם התקדמות המחלה מופיע חוסר יציבות הגורם לקשיים בהליכה ולנפילות מרובות.
סימפטומים נוספים של המחלה כוללים הפרעות במערכת העיכול, הפרעה במתן שתן, קשיי שינה ואף הפרעות בחוש ריח. כמו כן, למחלת פרקינסון תסמינים אשר נצפים בקרב חולי פרקינסון ובאים לידי ביטוי בצורה של חווית דיכאון ובעיות קוגניטיביות כבר בשלב מוקדם של המחלה.
אבחון של פרקינסון
על פי רוב, חולי פרקינסון מאובחנים כאשר המחלה במצב מתקדם והתסמינים חריפים וברורים. רוב החולים מאובחנים בגילאי 50 – 60, אך בעשורים האחרונים נצפית עלייה במספר מקרי פרקינסון בגיל צעיר. חשוב לבצע אבחון פרקינסון תסמינים מוקדם ככל האפשר, על מנת שניתן יהיה להאט את מהלך המחלה, ולאפשר לחולה חיים ארוכים ונעימים יותר. ניתן לבצע אבחון פרקינסון בשלב מוקדם יחסית ברמת דיוק של 85%-90%.
האבחון יכול להתבצע בבדיקה קלינית של רופא כאשר המחלה בשלב מתקדם, וכן באמצעות בדיקות דימות כמו MRI, PET, SPECT. אין כיום טיפול המרפא חולי פרקינסון, אך טיפול תרופתי בפרקינסון יכול להאט את התקדמות המחלה, להקל את התסמינים ולשפר את איכות חייו של החולה. תסמינים מוקדמים של המחלה הם רעד באחת הידיים, הפרעה בתנועת הטלטול של היד בעת הליכה, או שינוי בהבעות הפנים. אלו הם סימני אזהרה שבמידה והופיעו יש לפנות לרופא המשפחה.
טיפול במחלה
הטיפול בפרקינסון מתבצע בעזרת תרופות המעלות את רמת הדופמין במוח. כאשר המחלה בשלב מתקדם, וכשהרעד אינו נשלט על ידי תרופות, ניתן להיעזר במשאבה המזריקה לתריסריון לבודופה (אחת התרופות לפרקינסון, בעלת יכולת לחדור את מחסום הדם-מוח), באלקטרודה המושתלת במוח, או בחימום ממוקד של האזור האחראי לרעד במוח, בעזרת גלי אולטרא סאונד.
קליניקת המוח השני מספקת טיפול טבעי בפרקינסון המהווה טיפול משלים ותומך לטיפול הקונבנציונלי בחולי פרקינסון.
לפרטים ומידע צרו קשר או התקשרו 077-8043385 ונשמח לעמוד לרשותכם.
צריכים עזרה? השאירו פרטיכם בטופס ונחזור אליכם בהקדם